VOORVERKOOP
7.50
AVONDKASSA
7.50
ticketszaal open 18:00Aanvang 18:30

Deze show vindt plaats in een corona-proof setting. Daarom zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar en hanteren we zitplaatsen op 1,5 meter afstand. Testen voor toegang is daarom niet (!) nodig.

In 2013 startte Consumer Junk, Gerwin van Ruiswijk, de samenwerking met de revolutionaire kunstgroep Must We Unite (Marcel Verschoor en Nicole van Rietschoten). Dit resulteerde in een succesvolle EP geïnspireerd op de brute kunstwerken van deze kunstgroep. Niels Muijen sloot zich aan en Consumer Junk werd een band.


Terwijl de EP Must We Unite steeds populairder werd op itunes, spotify, bandcamp in clubs en op radiostations kwam drummer Etienne Baegen bij de band. On stage zorgt Consumer Junk voor muzikaal en visueel geweld. Samen met frontman Gerwin van Ruiswijk gaan drummer Ettiene Baegen en VJ Marcel Verschoor helemaal los. Elektronische muziek live? Ja, bij Consumer Junk wel!

In 2014 wordt de single GruftiBahn 11 Uitgebracht. De pers schrijft hierover dat het de perfecte symbiose is van alles wat alternatieve elektronische muziek te bieden heeft. Het nummer scoort hoog in de Duitse Alternatieve Hitlijsten.

Pusher uit 2015 is het derde studio album, voor dit album tekende de band bij het Label Wallboomers. Het album scoort goed bij de club dj’s wereldwijd.

In 2018 staat de release van Gift of Agression op de agenda. Consumer Junk werkte samen met Rotersand aan de mastering van dit album. De drang naar macht en de gevolgen daarvan is de rode draad van dit album. Bijna alle nummers van dit album zijn als single uitgebracht met als extra’s remixen en spraakmakende b-sides. In 2019 stapt de band over naar het Amsterdamse Red Riot label. Hier brengen zij samen met rapper aCtive voor het 50 jarig bestaan van de Bunnikside, de harde kern van FC Utrecht, het nummer Rebellen van de Bunnikside uit.

In 2020 volgen de singles U$A en Stay the Course. In september van 2021 komt de EP Dose. Hierop staan 4 nieuwe tracks die je speakers uit knallen. Titeltrack Dose is een onvervalste Dance track met een dikke doses rock erin verwerkt, Value gaat over de economische waarde van een mensenleven, en Drugwar pt2 is een moderne dance opera van ruim 8 minuten.

Support: Elithium

Elithium ontstaat begin 2020 als zangeres Désirée Nolta door manager Marc Kooistra voorgesteld wordt aan componist / toetsenist Cees van Ooijen om de basis te leggen van een nieuwe Symfonische metal band. Een unieke combinatie van Desiree's musical achtergrond en jarenlange ervaring van. Cees in de rock/metal scene (ex-Wastelands,ex-Android Soul) resulteert in de eerste "unplugged" sessies.

Met het aantreden van gitarist Lennert Kemper (Dreamwalkers Inc) en bassist Rosario 'Saro' Pulvirenti die zijn sporen verdiend heeft in de italiaanse metal scene wordt de periode van de wereldwijde pandemie gebruikt om een dijk van een repertoire op te bouwen en worden de eerste singles "Square The Circle" en "Take His Halo" opgenomen. Het vinden van de juiste drummer lijkt moeilijker maar met Etienne Baegen (Ci=onsumer Junk en ex-KinKobra) achter de kit is Elithium compleet en neemt de videoclip "Oblivion" op.

Elithium breekt met ongeschreven wetten binnen het genre en zal daardoor een breed publiek aanspreken. De muziek van Elithium is symfonische metal met een knipoog naar pop en wordt gemixt met progressieve, neo klassieke en eglectische elementen.

Hierdoor onstaat er een soort Within Temptaion/Nightwish meets Kansas/Yes potpourri en is de setlist gevarieerd met behoud van de typische Elithium sound. Met de gebundelde kracht van jaren lange podium ervaring is Elithium klaar voor de nederlandse en internationale podia