Muzikale Voetsporen: Tim Knol

Afbeelding
VOORVERKOOP
7.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Tim Knol is woensdag 19 mei te gast in de eerste editie van Muzikale Voetsporen in P60 in Amstelveen en zal zijn grote held Neil Young eren. Host Martin Kuiper zal de singersongwriter uit Hoorn ruim een uur lang interviewen over de Canadese songwriter, waarna Knol een half uur eigen nummers en nummers van Young zal spelen. “Neil Young is een groot voorbeeld voor me en heeft zowel met zijn akoestische als zijn elektrische werk veel invloed op mij gehad!”

Tim Knol
Singersongwriter Tim Knol brak in 2010 door met zijn gelijknamige debuutalbum en speelde al snel op grote festivals als Pinkpop. De single Sam werd een grote hit en binnen drie jaar bracht Knol drie albums uit. Maar net als zijn grote held Neil Young bleek Tim Knol moeiteloos de stap te kunnen maken naar versterkte gitaren getuige zijn garagerockband The Miseries, die hij in 2014 formeerde. “Neil Young past niet in een hokje: van ingetogen prachtige akoestische songs als Heart Of Gold naar scheurende gitaren in Rocking In A Free World. Dat wilde ik ook”, legt Knol uit.

Neil Young

Voordat Neil Young als solo artiest in 1973 wereldwijd definitief doorbrak met het album Harvest en de hitsingle Heart Of Gold, had hij al naam gemaakt als lid van Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash en Young. Knol: “Dat intrigeert mij aan hem. Hoe succesvol hij ook was, hij durfde het roer om te gooien en zijn hart te volgen.”

Voor belangrijke beslissingen neemt Tim Knol dan ook een voorbeeld aan zijn Canadese collega. “Als ik ergens voor word gepolst, zowel muzikaal als commercieel, stel ik mezelf de vraag ‘what would Neil Young do?’ In die zin kun je zeggen dat hij als een kompas voor mij werkt.”

Muzikale Voetsporen
In Muzikale Voetsporen krijgt een artiest de kans om dieper in te gaan op een artiest die veel voor hem heeft betekend. Het format is bedacht door Martin Kuiper, ook bekend van de live documentaire avond Behind the Music en YouTube-kanaal FaceCulture waarop ruim 13.000 video interviews met artiesten te zien zijn.

Deze show zal alleen als livestream worden aangeboden in verband met de aanhoudende maatregelen. Kaartkopers  van showtickets hebben hier een mail over ontvangen.