Diabolica Sonis presents: Sinister + The Monolith Deathcult + Inquisitor + Dauthuz + Thoughtless

Details

Datum:
10-03-2018
Zaal open:
19:30
Aanvang:
19:45
Genre:
Heavy

Paylogic: Totaal €16,- | Incl. €15 ticket | Incl. €1,- servicekosten | Excl. vanaf € 0,85 transactiekosten
Ticketmaster: Totaal €16,50 | Incl. €15 ticket | Incl. €1,50 servicekosten | Excl. vanaf € 0,50 transactiekosten
Avondkassa (wanneer beschikbaar): Totaal €17,-

Diabolica Sonis presents: Sinister + The Monolith Deathcult + Inquisitor + Dauthuz + Thoughtless
Voor deze avond is er een speciale Metal Dinner Deal in het leven geroepen: een overheerlijke beefburger geserveerd met huisgemaakte friet voor slechts 
€10. Scroll snel naar het einde van deze pagina voor meer info!

Na hun CD Release Party eerder dit jaar zijn de death metal veteranen terug in de poptempel van Amstelveen voor een nieuwe Diabolica Sonis presentsSinister is inmiddels al jaren een gevestigde naam in het death metal circuit. Sinds het debuut 'Cross the Styx' uit '92 bracht de band in totaal 13 langspelers uit en tourde ze met onder andere Suffocation en Cannibal Corpse. Na hun andere '90s klassiekers ('Diabolical Summoning' en 'Hate') en een aantal bezettingswijzigingen in de vroege jaren '00 is de band sinds 'The Carnage Ending' uit 2011 niet meer te stoppen. De sound op dit album deed veel fans weemoedig terugdenken aan de begindagen van Sinister en zodoende speelde het viertal shows op Hell Fest en Eindhoven Metal Meeting.

In 2014 kwam de band met langverwachte opvolger 'The Post-Apocalyptic Servant', voordat begin dit jaar 'Syncretism' het levenslicht zag en deze met een spectaculaire show op de mensheid werd losgelaten. Afgelopen zomer bracht de band met 'Gods Of The Abyss' bovendien nog een leuk extraatje uit: de EP die oorspronkelijk al in 2004 en 2005 werd opgenomen en sindsdien als blauwdruk voor het geluid van Sinister dient. Qua drums zit het vanavond (en eigenlijk sowieso) wel goed, want zowel Toep Duin (Sinister) als Frank Schilperoort (The Monolith Deathcult) kunnen zich bij de Top 10 van Beste Extreme Metal Drummers rekenen.

The Monolith Deathcult kennen we natuurlijk nog van onze memorabele Xmas Metalnight en tourt momenteel in het kader van nieuwste langspeler 'Versvs 1'. Na het succes van 'Trlvmvlrate' en 'Tetragrammaton' zijn de vaderlandse nihilisten terug met een conceptalbum. Het eerste deel (van totaal drie) kwam in mei 2017 uit en vertelt over de duistere obsessies van Himmler en zijn SS, geheime tijdmachines en het Wewelsburg kasteel, wat het centrum van occult Nazi-Duitsland vormde. Het is overigens het eerste album wat de band als trio uitbrengt. Minder bruut wordt het daardoor echter niet, dus je bent gewaarschuwd!

Inquisitor is klaar voor een comeback: de mannen die je cult-klassieker 'Walpurgis - Sabbath Of Lust' brachten zijn weer bij elkaar in de originele line-up! De extreme thrash metal band heeft een nieuwe release gepland voor januari 2018 en laat hiermee luid en duidelijk weten weer terug te zijn. Er werd hier en daar wat aan het geluid gesleuteld, maar de nietsontziende, onorthodoxe stijl die je van Inquisitor kent is vanzelfsprekend niet aan te ontkomen, inclusief de uit-duizenden-herkenbare stem van Alex Wesdijk. 'Stigmata Me, I'm In Misery', zoals de nieuwe plaat heet, werd eerder al geteased en inmiddels is ook eerste track 'On A Black Red Blooded Cross' te beluisteren. 

Death metal all star band Dauthuz brengt je vanavond een gezond portie old school death metal, die precies klinkt als de muziek waar je als klein ukkie verliefd op werd. Afkomstig uit Zaanstad en met legio ervaring uit eerdere bands zal deze nieuwe formatie de wenkbrauwen doen fronsen. Ondanks het korte bestaan deelde de band al het podium met the Monolith Deathcult, Incarceration en The Lucifer Principle. Vanavond zullen ze Amstelveen overtuigen!

Thoughtless combineerd lekkere stevige metal met thrash invloeden met heavy metal tot doom zanglijnen. De in 2015 opgerichte band bestaat uit muzikanten met veel podiumervaring. Zo leverde frontwoman Rebecca haar bijdragen bij Sinister, The Unborn Dead en 3rd Machine. Sinds 2016 spelen zij op de Nederlandse podia. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een EP welke in 2018 zal verschijnen. Thoughtless staat voor een energieke set met uptempo metal nummers met een enkel rustmoment.

 

Diabolica Sonis Dinner Deal

Reserveer nu voor de Diabolica Sonis Dinner Deal!

Naar een concert in P60? Kom dan vooraf tafelen bij het P60 Café en kies voor de Diabolica Sonis Dinner Deal!

Met deze dinner deal eet je voor €10 je buikje rond. Een overheerlijke beefburger staat voor je klaar, vanzelfsprekend geserveerd met huisgemaakte friet. (Eventueel ook vegetarisch te bestellen!). Het rundvlees komt van een kleine, lokale boerderij en samen met oude kaas, augurk, ketchup en joppiesaus kan dit met recht de smeuïgste burger van Amstelveen genoemd worden!

Maar voor de fijnproevers valt er ook genoeg te kiezen: Bekijk hier het menu van deze maand, bel naar 020-3453445 of reserveer hier direct online!

 

Beefburger

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links