Opening Expositie: Rob van Dalen

Gratis
Gratis

Details

Datum:
08-12-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:00
Genre:
Café

Vanaf vrijdag 8 december een nieuwe expositie in het P60 Café! Deze keer door Rob van Dalen (1958), actief voor verschillende online magazines en poppodia door het hele land.

Rob is zijn hele leven al gek van muziek (drummen!), video en grafische kunst. Dus toen hij als puber zijn eerste centjes verdiende kwam er niet alleen een drumstel, maar ook een spiegelreflex camera en (uiteindelijk) een koffer vol objectieven, filters, flitsers en andere benodigdheden. Desondanks werd de spiegelreflex niet veel later ingeruild voor een compact camera, aangezien het sjouwen met alle apparatuur niet altijd even praktisch bleek te zijn.

Het duurde vervolgens tot 2011 voordat Rob weer serieus aan de slag ging met fotografie. Hij ontdekte de computer én de uiteenlopende mogelijkheden die de computer bood op het gebied van graphics en video. Zodoende ging Rob aan de slag met zijn digitale instap-spiegelreflex camera, met de uitspraak van Henri Cartier-Bresson in het achterhoofd: ‘Your first 10.000 photographs are your worst’.

In 2015 kwam alles in een stroomversnelling: Rob werd meegevraagd naar Beth Hart en mocht (na zijn eerste foto) direct drie shows van haar tour fotograferen! Professionele (lichtgevoelige) objectieven werden aangeschaft en Rob startte zijn (nog steeds lopende) project ‘Drummers Solo’, een koffietafel-fotoboek met enkel drummers en zo min mogelijk tekst.

Als muziekliefhebber legt Rob graag de nadruk op drummers. Uit eigen ervaring weet hij maar al te goed dat drummers er regelmatig bekaaid vanaf komen als het gaat om live-foto’s. Voor dit project fotografeerde hij drummers van o.a. Sunday Sun, Rondé en Nielson.

In 2016 kwamen vervolgens de eerste opdrachten binnen. Via opdrachten voor landelijke nieuwsbladen en bands kwam het hoogtepunt in december: een foto-dagboek maken van het reünieconcert van K-Otic in de Heineken Music Hall! Dat was ook de benodigde druppel voor de aanschaf van zijn huidige steun en toeverlaat: de Canon 5D mark IV.

Ook in 2017 zijn en waren er weer vele hoogtepunten. Verschillende poppodia, online magazines en de nodige festivals maken graag gebruik van Rob zijn diensten. Niettemin voelen de concerten van Beth Hart toch altijd het meest als ‘thuiskomen’.

 

Laat je verrassen door het uiteenlopende werk van Rob van Dalen, vanaf vrijdag 8 december in het P60 Café!

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Gerelateerd

wo 07 nov
19:30
Genre -
Café
Ticket vvk -
Gratis

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links