Evil Oath + Grafjammer + Wrang

Details

Datum:
19-05-2016
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Heavy

Evil Oath werd in het kille noorden van ons land in 2011 opgericht door vocalist M.C. Abagor en gitarist Rydall. Even later voegden bassist Deamonicon en drummer Mexicution zich toe aan de line-up. De Wogmeerse band boekte al eerder succes met shows in België, Frankrijk en Italië. Nu komen ze ook naar Amstelveen om hun goddeloze combinatie van black- en death metal te presenteren.

In 2014 brachten zij hun eerste onheilspellende album uit genaamd Anno. 1666. De naam van het album verwijst naar de Grote Brand van Londen in het desbetreffende jaar. Men sprak toen van ‘hel op aarde’. Zij geloofden dat het een Godsoordeel betrof als vergelding van de Engelse daden tijdens de voorafgaande oorlog. In werkelijkheid was de brand het gevolg van een duistere vloek. Er werd een doorgang gecreëerd van de onderwereld naar de onze, met als doel het verspreiden van het woord van Satan in een taal die ook wel bekend staat als: EVIL OATH!

Grafjammer werd in 2007 opgericht door zanger Jorre en gitarist Harry. In Harry's Oerknal studio werden een zestal nummers opgenomen voor de 'Svart Metael' demo. Dat was het begin van de primitief Nederlandstalige Necrorock band Grafjammer. In 2012 kwamen Jelle en Jurgen erbij op bas en drums. In deze bezetting werd op Walpurgisnacht in 2012 de tweede demo 'Smeerenburgh' 7” opgenomen en uitgebracht op 250 exemplaren. Later dat jaar trad de band voor het eerst op. Eind 2014 werd Harry vervangen door Jeroen, waarnaar de band besloot om zaken wat serieuzer aan te gaan pakken. Er werd nieuw materiaal geschreven en op 7 maart 2015 ging Grafjammer de studio in om 'Koud Gemaakt' op te nemen, wat het eerste full-length album gaat worden. De eerste acht tracks zijn al te beluisteren en aan de rest wordt momenteel gewerkt - nog genoeg om ons op te verheugen dus!

Wrang is een black metal band  afkomstig uit Utrecht met (ex-)bandleden uit Weltschmerz, White Oak, Nevel en Deliterious. De band bestaat uit Galgevot’s vocalen en gitaarwerk, Eitr op basgitaar en Valr achter de drums. Als concept bestond Wrang al een aardige tijd, maar pas in 2014 begon de band er wat vaart achter te zetten. Nu in 2016 hebben ze een volle bezetting, een eerste demo en meer materiaal in het vooruitzicht. Wrang meent niet ingenieus noch pretentieus te zijn, ze spelen enkel rauwe muziek en verlustigen zich in sonische smeerlapperij. Tijdens live-shows spelen Mercur (ex-White Oak, Iron Harvest) en W. Damiaen (ex-White Oak, Laster, Willoos) mee op gitaar voor maximale impact.

In de pauzes tussen de bands en na de laatste band zal DJ Mortician de oren strelen met een heel scala aan zwarte metalen.

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links