Amstelveen City Blues: KRC feat. Hugh Coltman & Jon Amor + Eric Gales + David Gogo

Details

Datum:
03-11-2018
Zaal open:
19:00
Aanvang:
19:30
Genre:
Rock/Blues

Ticketmaster: Totaal €29,- | Incl. €27,50 ticket | Incl. €1,50 servicekosten | Excl. v.a. €0,50 transactiekosten
Avondkassa (wanneer beschikbaar): Totaal €32,50 

Op zaterdag 3 november presenteert P60 de vierde editie van hét internationale bluesfestival van Amsterdam en omstreken: Amstelveen City Blues. De poptempel van Amstelveen wordt weer omgetoverd tot één grote juke joint waar de echte bluesliefhebber niet kan ontbreken! Zoals je inmiddels gewend bent is er weer een indrukwekkende line-up samengesteld, met internationale grootheden en fris, nieuw talent. De line-up is nagenoeg compleet, met onder meer The King's Rhythm Crew feat. Hugh Coltman & Jon AmorEric Gales, David Gogo en Son of Dave, maar hou deze pagina zeker in de gaten voor verse updates!

The King's Rhythm Crew wordt voor deze show vergezeld door twee zeer speciale gasten: Hugh Coltman en Jon Amor, beiden ex-leden van The Hoax. Na hun opsplitsing eind jaren '90 bleven de twee muziek maken in verschillende projecten, maar voor deze show staan de twee weer samen op het podium. Begin dit jaar bracht Coltman nieuwste album 'Who's Happy?' uit, waar hij gretig teruggrijpt op de New Orleans blues. Bluesmagazine was positief verrast in hun recensie eerder dit jaar: 'Zoals in het lome It’s Your Voodoo Working met brandend gitaarwerk van Freddy Koella en een pompend soulvol orgel. Dit nummer heeft alle ingrediënten in zich om een lekker New Orleans funknummer te maken. Hugh’s warme soulvolle stem past hier wonderwel in.'

Vanuit het hart van de blues - Memphis, Tennessee – is daar de Amerikaanse bluesman Eric Gales. Hij tekende op 15-jarige leeftijd zijn eerste platencontract en voorjaar 2017 mocht hij de albumteller op achttien zetten met het goed ontvangen ‘Middle of the Road’. Gales leerde gitaar spelen aan de hand van artiesten als Jimi Hendrix en B.B. King, en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardig gitaarvirtuoos. Als we Joe Bonamassa mogen geloven is Gales trouwens ‘One of the best if not the best guitarist in the world today.’, dat je het even weet.

David Gogo, afkomstig uit Canada en alom gerespecteerd in de internationale bluesscène, brengt zijn groove-fueled blues mee. De ervaren bluesgitarist, die onder andere het podium deelde met grootheden als Johnny Winter, B.B. King, Otis Rush, Albert Collins and Bo Diddley, kwam in 2015 met laatste album 'Vicksburg Call'. Het veertiende album werd opgenomen in de gloednieuwe studio van Rick Salt en dat beviel goed: de intieme sfeer zorgde voor een ruiger, maar tegelijkertijd ook heel bevlogen resultaat. Verwacht een optreden met veel energie van deze unieke 'gitaarbeul'!

De van origine eveneens Canadese mondhardmonica specialist Son of Dave komt met zijn one-man funky harmonica beatbox roots experience naar ons festival! Met zeven albums op de teller verzorgde hij al het voorprogramma van onder andere Supergrass, Yardbirds en Iggy Pop & The Stooges. Zijn muziek was bovendien te horen in hitseries als Breaking Bad en Preacher. 'Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe het zou klinken als de muziek van Tom Waits, Dr. John en Sonny Terry & Brownie McGhee samengevoegd zou worden? Om een idee te krijgen hoe dat zou klinken kan je het beste eens naar dit album van de Son Of Dave luisteren.', schreef Bluesmagazine eerder dit jaar in reactie op het eind vorig jaar verschenen 'Music For Cop Shows'.

 

Snowy White zegt tour af – waardige vervanger in aantocht
Jammer genoeg moeten we via deze weg melden dat Snowy White, die zaterdag 3 november een show zou geven op het Amstelveen City Blues festival, zijn (Nederlandse) optredens helaas af heeft moeten lasten. Wegens privéomstandigheden is de Britse bluesgitarist genoodzaakt deze show – in het kader van The King’s Rhythm Crew, het speciale bluesproject van King Of The World-leden Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm – af te zeggen. Desalniettemin is een waardige vervanger in aantocht, de organisatie is hier nu druk mee bezig. De nieuwe headliner van het festival zal dan ook zo snel mogelijk bekend gemaakt worden!

Benieuwd wat je precies kan verwachten? Geniet dan nog even na van ACB '17 met deze kekke aftermovie!

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Gerelateerd

wo 31 okt
19:30
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
Gratis
do 06 dec
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 16.00
vr 07 dec
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 18.00
za 05 jan
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 12.50
za 19 jan
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 16.00
do 21 feb
19:30
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 17.50

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links