P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

Twitching Tongues + VEIN + Deathtrap + Take No Prisoners

Details

Datum:
16-06-2018
Zaal open:
19:30
Aanvang:
20:00
Genre:
Heavy

Totaal €15,- | Incl. €14,- ticket | Incl. €1,- servicekosten | Excl. vanaf €0,85 transactiekosten
Avondkassa (wanneer beschikbaar): Totaal €16 

Met trots presenteren we deze exclusieve NL show van twee brute Amerikaanse bands: Twitching Tongues en VEIN! Met de support van Deathtrap en de locals van Take No Prisoners!

Het Amerikaanse Twitching Tongues begon ooit als hardcore band, maar heeft in de loop der jaren hun unieke en eigenzinnige sound gevonden. Debuutalbum 'Sleep Therapy' was een goede eerste kennismaking, maar met opvolger 'In Love There Is No Law' kon je niet meer om de band heen. Meer dynamiek en (nog) meer uiteenlopende invloeden zorgden ervoor dat de band een bijzondere status geniet en lastig in een hokje te plaatsen is. Desalniettemin snelde hun reputatie hen vooruit: intense, nietsontziende live shows zijn eerder regel dan uitzondering.

Na de release van derde full-length 'Disharmony' volgden wat bezettingswisselingen, maar dat weerhield de overgebleven bandleden (en hun nieuwe kompanen) er niet van om met 'Gaining Purpose Through Passionate Hatred' weer een geweldige plaat af te leveren. De titel - naar een quote van sociaal filosoof Eric Hoffer - weerspiegeld de mentaliteit van de band: enerzijds dient het als eerbetoon aan alle fans, anderzijds als een grote middelvinger naar alle dissonanten. De songs maken meer dan ooit deel uit van een groter, episch verhaal, zonder daarbij de aggresieve, brute sound te verliezen.

Support is er vanavond van het eveneens Amerikaanse VEIN. Laatste wapenfeit is de alom goed ontvangen 'Self Destruct' EP uit 2016, waar de band makkelijk in één adem genoemd kan worden met Converge, Coalesce en Botch.

Naast VEIN zal er ook support zijn van Deathtrap en Take No Prisoners. Deathtrap brengt je - naar eigen zeggen - 'groovy hardcore straight outta Holland' en tourden vorig jaar nog met o.a. No Turning Back en For I Am King. Take No Prisoners kan het best beschreven worden als melodische hardcore, met invloeden uit zowel screamo als metal. Juni 2017 stonden ze nog in P60 voor hun EP release en wisten toen al snel een plekje in het hart van menig bezoeker te veroveren.

 

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links