Alcest & MONO (JP)

Details

Datum:
20-11-2016
Zaal open:
18:45
Aanvang:
19:00
Genre:
Post-Rock

Alcest & MONO (JP) slaan de handen ineen voor een Europese tour die eind oktober van start gaat.

De synergie tussen de muziek van deze twee gerespecteerde artiesten is misschien wel beste te zien in de schoonheid en gevoeligheid, die meestal wordt geassocieerd met zowel post-rock als shoegaze genres. De beheersing en duidelijke gedeelde vreugde in de epische zware tonen en texturen maken dat ze absoluut bij elkaar thuishoren.

Alcest uit Frankrijk werd opgericht in 2000 en heeft vrijwel zelfstandig het genre blackgaze gecreëerd en opgebouwd – black metal en shoegaze elementen werden hiervoor nog niet gecombineerd. Dit geluid werd gedurende album 'Le Secret' (2005) en 'Shelter' (2014) verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Inmiddels is de band bezig met de laatste finishing touches voor het nieuwe album 'Kodama', dat op 30 september zal verschijnen. Om alvast helemaal in de stemming te komen besprak frontman Neige de nieuwe nummers hier.

"Sheer, unadulterated beauty" - The Quietus

MONO uit Japan, opgericht in 1999, heeft een unieke benadering bij het vermengen van orkestarrangementen en shoegaze gitaar geluiden. Gedurende negen albums, inclusief een live album met het New York Orkest, zijn ze wereldwijd een gevestigde en gerespecteerde naam geworden. Mono staat bekend om de slepende grootsheid die geassocieerd wordt met instrumentele rock. De band heeft het nieuw te verschijnen album 'Requiem for Hell' in Chicago opgenomen onder begeleiding van Steve Albini bij Electrical Audio, de release staat geplanned voor 15 oktober! Check hier alvast de tracklist en officiële trailer.

"This is music for the Gods" - NME

pg.lost is een band uit Zweden, met een veelzijdig geluid. De muziek geeft een melancholisch gevoel, maar er is ook een gezonde dosis harde rock 'n roll aanwezig. Iets wat tegenwoordig niet zo vaak meer te vinden is. Hoewel de band in Europa niet veel getourd heeft, hebben ze in Azië een grote schare fans verzameld. Het nieuwe album 'Versus' is online te streamen sinds 14 september, check hier alvast een voorproefje!

 

De deur gaat open om 18:45 // aanvang om 19:10!

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links