Latin Quarter + Wrldbeat

Details

Datum:
21-09-2016
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Ska/Reggae

Op 9 september brengt Latin Quarter hun nieuwe album 'The Imagination Of Thieves' uit. Op 21 september heeft P60 een primeur en speelt Latin Quarter voor het eerst live nummers van het nieuwe album.

Met Radio Africa, afkomstig van het album Modern Times, kwam de Engelse band LATIN QUARTER in 1985 vanuit het niets in de hoogste hitregionen. Ook in ons land kon de band rekenen op een grote aanhang. Het bracht hen tv-optredens en zelfs een plaats in de top 2000. De band combineert scherpzinnige, politiek en maatschappelijk geëngageerde teksten – Bruce Springsteen en Little Steven waardig - met toegankelijke melodieën, vaak reggae, ska, of goede pop.

Tot 1996 boekte de band veel succes, met name in het thuisland Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Sindsdien mag de band met z’n polit-pop rekenen op een trouwe schare volgers. Van de eerste albums werden er in beide landen zo’n 250.000 stuks verkocht. Songs als als Radio Africa, Nonzamo en New Millionaires werden radiohits, met regelmatige tv- en radio-optredens tot gevolg. Na 1997 verliep het succes wat en, mede door strubbelingen met de muziekmaatschappij, viel de band uiteen. Zanger/schrijver/componist Steve Skaith opereerde een aantal jaren in en vanuit Mexico en bracht in die periode vier soloalbums uit. Terug in Engeland vonden de vrienden van weleer elkaar weer en inmiddels is de hereniging van Latin Quarter een feit.

Latin Quarter schroomt niet om in de teksten scherp stelling te nemen tegen onrecht, uitbuiting, vervreemding en wantoestanden; dicht bij huis of ver(der) weg. De teksten zijn verpakt in een uiterst lekker in het gehoor liggende mix van reggae, ska en pop. Na dertig jaar is het dan ook hoog tijd om Nederland opnieuw kennis te laten maken met het unieke Latin Quarter.

Welkom in de wereld van WRLDBEAT, waar reggae wordt gemixt en gekruid met funk, latin en hip hop tot een multiculturele muzikale smeltkroes. Met muzikanten uit Suriname, Engeland, België en Nederland, vermengt deze groep routiniers en talenten  Caribische ritmes met Amerikaanse funk, rap en Europese pop.

De ritmesectie begon 25 jaar geleden in de Nederlandse reggaeformatie What Fun! en ervoer een korte periode van nationale bekendheid toen hun single The Right Side Won naar de top van de hitlijsten schoot. Nog steeds niet uitgekeken op de muziekscene besloten ze enkele jaren geleden hun krachten te bundelen met toetsenist Allan, een survivor uit de Bristol muziekscene. Hierbij struikelden ze min of meer per toeval over de twee zangeressen wier stemmen zo mooi combineerden dat het leek alsof ze voorbestemd waren samen te zingen. Funk-veteraan Mick op tenorsax is het luidste lid van de crew en ook de onvoorspelbare lyrical rap captian Mr. Jahson heeft zich bij de band aangesloten.


Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Gerelateerd

zo 30 sep
20:00
Genre -
Ska/Reggae
Ticket vvk -
€ 20.00
za 06 okt
20:00
Genre -
Ska/Reggae
Ticket vvk -
€ 17.50
vr 30 nov
20:30
Genre -
Ska/Reggae
Ticket vvk -
€ 22.50
vr 05 apr
20:00
Genre -
Ska/Reggae
Ticket vvk -
€ 18.00

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links