P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

Amstelveen City Blues

Details

Datum:
26-11-2016
Zaal open:
19:00
Aanvang:
19:30
Genre:
Rock/Blues

Het P60 eetcafé is onderdeel van het Amstelveen City Blues en daardoor deze avond alleen toegankelijk voor de bezoekers van het festival. Wij serveren deze avond geen gerechten van onze menukaart en bedienen niet aan de tafel. Wel is vanaf 19.00 uur onze keuken geopend en kan men daar zelf een snack bestellen (patat, kroket, kaassouffle en frikandel) of voor € 10,- een daghap: kipsaté met friet en salade (ook vegetarisch verkrijgbaar). I.v.m. verwachte drukte in het café is het helaas niet mogelijk om een tafel te reserveren, maar kan men zelf binnenlopen en kijken of er een plek vrij is.

Na een zeer geslaagde eerste editie krijgt Amstelveen City Blues een vervolg! Op zaterdag 26 november vindt de tweede editie plaats van het eerste internationale bluesfestival van Amstelveen en ook meteen het enige bluesfestival in de regio Amsterdam. Het festival vindt dit jaar plaats in poppodium P60, waar op drie verschillende podia gedurende de hele avond optredens plaatsvinden van een indrukwekkende line-up aan (inter)nationale artiesten. Dit zijn niemand minder dan Sugar Ray and the Bluetones (USA)Giles Robson (UK)Big Creek Slim (DK)Luke Winslow-KingJoe Louis Walker en Dry Riverbed Trio.

Na de succesvolle eerste editie van Amstelveen City Blues in 2015 en de vele positieve reacties kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Wederom onder het motto 'van half acht tot na middernacht' wordt dit jaar P60 omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het poppodium zullen nationale en internationale artiesten je laten genieten van (rythm &) blues, rock 'n roll en bluesrock van de bovenste plank. Muziekliefhebbers kunnen het zich niet veroorloven om dit te missen!

Sugar Ray and the Bluetones is voor bluesliefhebbers natuurlijk een hele bekende naam. Sugar Ray Norcia is al bijna 40 jaar een vaste waarde in de blueswereld. Niet alleen een fantastische zanger maar ook een mondharmonica-virtuoos. Was zanger/frontman bij o.a. Roomful of Blues en Ronnie Earl, maar vooral actief met zijn eigen band The Bluetones, met niemand minder dan ‘Monster’ Mike Welch op gitaar. Chicago blues, Kansas City swing, Texas blues of Louisiana swampy blues: deze topband brengt het allemaal!

Giles Robson zal bij de meeste mensen bekend zijn als zanger van de band The Dirty Aces, waarmee hij vooral het stevige werk bracht. Met zijn solo-project legt hij zich echter toe op 100% blues, duidelijk geïnspireerd door grootheden als Sonny Boy Williamson en Little Walter. In het najaar komt zijn debuutalbum ‘For those who need the blues’ uit in Europa en komt hij dus ook in Amstelveen laten zien wat hij in huis heeft.

Big Creek Slim is een bluestroubadour. Geboren in Denemarken, gereisd door de USA en nu woonachtig aan het strand in Brazilië. Een man met een gitaar: dit is blues in zijn puurste vorm!

Joe Louis Walker is een blueslegende uit San Fransisco. Joe viert inmiddels een carrière van meer dan een halve eeuw, waarin hij 23 albums uitbracht, 52 keer genomineerd is voor een Blues Music Award en er 4 heeft gewonnen. Hij speelde met o.a. B.B. King en James Cotton en was goeie vrienden met Jimi Hendrix. Zijn gitaarsolo's blijven wilder en wilder worden, met het soort versiering dat Jimi Hendrix zeker zou appreciëren! Hij staat met zijn electric blues/roots muziek bij ons in Amstelveen, reken er maar op dat dit een spectaculair optreden gaat worden!

Luke Winslow-King is een gitarist, componist, producer en songwriter uit New Orleans. Zijn werk is een mix van Mississipi Delta blues, folksmuziek, traditionele jazz en roots rock 'n roll. Hij heeft een sound die je laat denken aan het verleden, maar tegelijkertijd meeneemt naar de toekomst.

Onder leiding van Dusty Ciggaar op zang en gitaar speelt Dry Riverbed Trio de sterren van de hemel met een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de 40’s en 50’s. Dit trio, met ruime ervaring in diverse bands, brengt met jong enthousiasme en muzikale kunde een set om van te smullen. Dat bewezen ze bij de laatste editie van Moulin Blues in mei waar ze de grote verrassing waren. 


Gerelateerd

do 21 feb
19:30
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 17.50
do 11 apr
19:30
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
vr 03 mei
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 17.50
vr 17 mei
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 18.00
vr 13 sep
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 15.00
do 26 sep
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 10.00
do 14 nov
19:30
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 23.50

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links