P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

Pain of Salvation

Details

Datum:
31-10-2015
Zaal open:
20:00
Aanvang:
21:00
Genre:
Heavy

Pain of Salvation is een Zweedse progressieve rockband onder leiding van Daniel Gildenlöw; hij is  de band tekstschrijver, chief componist, gitarist en zanger. Hun geluid wordt gekenmerkt door krachtige, geaccentueerde gitaar werk, brede vocale bereik, abrupte schakelen tussen zware en kalme passages, intens syncope en polyritmische experimenten. Een ander handelsmerk van de band is dat elk album een conceptalbum is. Enkele van de onderwerpen in de band albums zijn seksualiteit, oorlog en de gevolgen daarvan voor de familie en de mensheid, milieukwesties (zoals kernenergie), de vorming van het individu, en de aard van God, de mensheid en bestaan.

In 1984 richtte een elf-jaar-oude Daniel Gildenlöw de band "Reality" op in Eskilstuna, Zweden. In 1987, werd de band werkelijkheid toen ze deelnamen aan de Zweedse jaarlijkse wedstrijd van de muziek, "Rock-SM", ze zouden de jongste deelnemers ooit worden die mee deden aan de wedstrijd. Daniel Gildenlöw won de categorie van "Beste zanger". In 1990, traden drummer Johan Langell en bassist Gustaf Hielm  toe tot de band.

De naam "Pain of Salvation" werd bedacht door Daniel Gildenlöw, wiens intentie het was om het idee van evenwicht uit te drukken, die hij verondersteld te zijn van doorslaggevend belang, bijvoorbeeld goed en slecht, licht en donker, leven en dood; pijn en zaligheid.

"Ik wilde een naam die iets betekende, een naam die meer dan een cool expressie is. Voor mij heeft Pain of Salvation de betekenis van evenwicht. Accepteer het goede maar ook het slechte. Dit is een mooi levensmotto voor dagelijks gebruik, wanneer iets niet gaat op de manier waarop je dat graag zou willen”.

 Eindelijk komen deze levende legenden van Pain of Salvation naar P60 en dan wel op de magische dag van Halloween, zaterdag 31 oktober!

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links