VOORVERKOOP
5.00
AVONDKASSA
5.00
zaal open 18:30Aanvang 19:00

Op deze avond zie je de beste bands van vorige P60 Local the Night edities in 2019!

Line-up:
CHRD + Fix Things First + Bazes + La Nique + Photo Morgana

Bazes
Bazes wordt geïnspireerd door rappers zoals Logic, Machine Gun Kelly, J. Cole en Eminem schrijft Bazes vaak over maatschappelijke kritische onderwerpen zoals het milieu, ons politieke systeem en sociale aspecten. Het nummer ‘The Last Straw’ is hier een mooi voorbeeld van. Hier gaat Bazes op het plastic probleem in waar we als mensheid vandaag de dag tegen aanlopen. Op het moment is hij hard bezig om zijn publiek te vergroten zodat hij zijn boodschap en visie kan verspreiden.

CHRD
CHRD klinkt rauw, hardnekkig en compromisloos. Vertoont symptomen van tekstueel cynisme ondersteund met een vuist-in-je-tanden geluid voortkomend uit een 4 koppige bezetting. Begin 2019 zal de release van de debuut EP "The Territorial Imperative" plaatsvinden.

Photo Morgana
Opgericht in de herfst van 2017 toen Remi (vocalen, toetsen) en Jan (gitaren, backing vocalen en toetsen) elkaar ontmoetten via een website waar muzikanten elkaar vinden. Ze delen een gezamenlijke liefde voor elektronische muziek, maar met een sterke drang om “organische” instrumenten in hun muziek te verwerken. Met een breed spectrum aan invloeden als LCD Soundsystem, Depeche Mode, Metronomy, John Maus, Massive Attack en natuurlijk, Radiohead begonnen ze te schrijven aan synth-based tracks met teksten met veel betekenis voor hunzelf, maar waar iedereen een connectie mee kan voelen. Samen met Remon (drums, backing vocals), Photo Morgana brengt een dynamische elektronische live set met hun synths en samples, maar het combineren met akoestische drums en echte gitaren.

La Nique
‘’Voor een volle zaal staan in je eentje is leuk, maar ik wil dit delen.’’ Dacht frontman Laniek na de singer-songwriter competitie Mooie Noten. Van kleine liedjes die zelfs Paradiso doen verstillen, tot opzwepende folk waar alle energie van de band in vrijkomt. Naturel, melancholisch en hartstochtelijk, is hoe de Indie-Folk band  zichzelf ziet. Denk in eerste instantie aan Glen Hansard, Mumford and Sons met een vleugje Springsteen. Doordat iedereen in de band totaal andere invloeden meeneemt ontstaat er een eigen geluid. Het afgelopen jaar ging het ineens erg hard. Geheel op eigen kracht zorgen ze voor een jaar vol optredens. De band ging via Paradiso naar de Melkweg in de strijd om de Amsterdamse Popprijs. Net als bij ieder optreden van de band, moest het dak eraf.


Waar blijft dan die muziek?!

De laatste hand wordt nu gelegd aan de EP die wij in 2020 vol trots zullen uitbrengen. Alle aspecten van de band komen hier samen en onze liefde voor blazers en strijkers mag daar niet in ontbreken.

Fix Things First
Fix Things First is een alternatieve punkband. De muziek varieert van snelle punk en swingende rock tot indie invloeden, maar één ding is in elk nummer terug te vinden: passie voor een dynamisch punkgenre. Vorig jaar augustus hebben zij hun eerste EP uitgebracht: "I Lost My Sweater (At a houseparty?!)" waar hun eerste 5 nummers op te horen zijn. Live zorgen de charmante gitaristen, de gekke bassist en de bewegelijke drummer voor een energieke en verrassende show waar het plezier van af spat!