Heavy Metal Maniacs Festival - Dag 2

Afbeelding
VOORVERKOOP
21.50
AVONDKASSA
22.50
tickets Zaal open 15:30 Aanvang 16:00

Op vrijdag 20 september & zaterdag 21 september 2019 organiseert de Heavy Metal Maniacs fanclub voor de 20e keer het Heavy Metal Maniacs Festival in P60. We vieren dit jaar 40 jaar Heavy Metal met 10 geweldige bands die hun sporen in de geschiedenis van de Heavy Metal ruimschoots hebben verdiend!  Deze 2 dagen gaan een waar eerbetoon aan de Heavy Metal en zijn fans worden!

ROCK GODDESS de Heavy Metal Rock ‘n’ Roll sensatie met als kern de zusters Jody en Julie Turner, is na 40 jaar nog steeds alive and kicking, want begin maart komen de Britse dames met het nieuwe album 'This Time’. Er is geen enkele twijfel dat het powertrio Rock Goddess de zaal van P60 compleet zal gaan platspelen met hun jaren 80 hits! Rock Goddess is een knallende afsluiter van het 20e Heavy Metal Maniacs Festival!

BLIND ILLUSION is 40 jaar geleden in Californië opgericht. Bekend van het door Kirk Hammet (Metallica) geproduceerde prog-trash album ‘The Sane Asylum’ met o.a. bassist Les Claypool (Primus) en  gitarist Larry Lalonde (Possessed, Primus). De band onder de bezielende leiding van oprichter zanger/gitarist Mark Biedermann en gitarist Doug Piercy (Heathen, Anvil Chorus) is net klaar met een nieuwe EP en staat garant voor virtuoze Amerikaanse progressieve thrash metal! Blind Illusion is pure tijdloze cult en dat mag natuurlijk op het Heavy Metal Maniacs Festival niet ontbreken.

RUTHLESS is wederom zo’n US heavy metal sensatie! In 1982 hadden Sammy D. and gitarist Kenny McGee het idee om genadeloze metal te maken en het album ‘Metal Without Mercy’ werd vervolgens een doorslaand succes. Ook nu nog maken de heren nog steeds albums en de volgende staat gepland in het voorjaar van 2019. Wees erbij in P60 als Ruthless voor de eerste keer in Nederland komt spelen!

HIGHWAY CHILE, één van de eerste en succesvolste heavy rock bands van Nederland, is eindelijk op het Heavy Metal Maniacs Festival te bewonderen. De originele Highway Chile line-up ging in 1984 gedeeltelijk over in Helloïse, en ook deze band behoorde tot de top van de vaderlandse heavy rock scene in de jaren tachtig. We zijn trots dat de set op 21 september naast Highway Chile hits ook Helloïse klassiekers zal bevatten!

SPACE VACATION uit de Verenigde Staten zal misschien niet iedereen kennen, maar dat gaat veranderen nu ze eindelijk voor de eerste keer naar Europa komen! De band bestaat 10 jaar en intussen zijn 4 albums uitgebracht. De bandleden van Space Vacation hebben hun sporen o.a. verdiend bij bands zoals Vicious Rumors en Midnight Chaser en we kunnen nu al garanderen dat de heavy/speed/power metal van Space Vacation zal inslaan als een bom!