Nostalgie troef bij The Velvet Underground & Nico 50 Jaar Tour

De iconische hoes, de - in eerste instantie - slechte ontvangst van de plaat en de uiteindelijke waardering. Over weinig platen uit de rockgeschiedenis is zoveel gezegd en geschreven als het legendarische debuut van de band uit New York. De plaat die voor zoveel verschillende generaties daarna als grote inspiratiebron diende wordt op 17 november integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit Carol van Dyk (Bettie Serveert), Maurits Westerik (bewilder), Henk Koorn (Hallo Venray) en Jerry Hormone (The Tambles)!

Elf tracks waarbij rock-'n-roll en avant-garde elkaar afwisselen. Een rauwe, unieke sound die je nog steeds uit duizenden herkent. De gelegenheidsformatie is inmiddels druk bezig in de repetitieruimte en vertelt in onderstaande interviews over hun relatie met het album. Heb jij er net zoveel zin in als de band? Zet jezelf dan alvast op aanwezig op het Facebook event!

Trouwens, er mag dan vanalles gezegd en geschreven zijn over de band, in dit artikel kwamen toch nog wat opzienbarende feiten voorbij. Wist je bijvoorbeeld dat 'There She Goes Again' zijn gitaariff leent van Marvin Gaye's 'Hitch Hike'? En dat Lou Reed 'European Son' opdroeg aan zijn oude mentor die rockmuziek überhaupt niet kon verdragen?

Een kort interview met Carol van Dyk (Bettie Serveert) over haar eerste kennismaking met de legendarische 'bananenplaat'.

 

'Black Angel's Death song', 'Heroin' en 'European Son': klassieke songs van het album die bij ons allemaal wel een speciaal plekje in ons hart hebben. Maar zeker ook bij Hallo Venray-frontman Henk Koorn. Hij zal deze songs namelijk gaan spelen tijdens de show van 17 november.

 

 

'Up to Lexington, 1-2-5 / Feel sick and dirty; more dead than alive.' Maurits Westerik van bewilder zingt de eerste twee songs van het legendarische album: 'Sunday Morning' en 'I'm Waiting For The Man'.

Laatste nieuws

Gepubliceerd op: 21-06-2018
Dit wordt weer een mokerharde avond
Gepubliceerd op: 12-06-2018
Ga lekker uit je dak met de voetjes van de vloer!
Gepubliceerd op: 11-06-2018
'High Priestess of Occult' Jinx Dawson en haar band 20 juni in P60
Gepubliceerd op: 08-06-2018
‘Non mortuum, non vivit - There is only me’
Gepubliceerd op: 28-05-2018
Prachtige oeuvre van Nina Simone komt tot leven met het JOC en Sabrina Starke

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links

Aanmelden Nieuwsbrief