Francisca & Friends

Details

Datum:
01-04-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:45
Genre:
Soul

De try-out van Francisca & Friends in februari was een groot succes! De enige kritiek was dat het optreden te kort duurde. Op 1 april  zal de band op weer in P60 staan. Dit keer met een avondvullend programma! Francisca & Friends heeft laten zien dat ze gevarieerde muziekstijlen beheersen.  In een swingende setting met veel interactie met het publiek brengen zij een spetterende performance.

Je wordt meegenomen on a musical journey van de 50’s jazz de 60’s bossa via een vleugje latin, a touch of reggae door naar de 70’s & 80’s swingende soul &funk. Maar ook nummers voorbij het millennium staan in het repertoire, zoals nummers van Amy Winehouse en Ben L’Oncle Soul.

Francisca Burgos is begonnen met klassiek en jazz zang, waarna ze is overgestapt naar funk. De laatste jaren heeft ze in verschillende salsabands gezongen w.o bij Salsaband Sabroso uit Amsterdam. Verder heeft zij ook gastoptredens gedaan bij andere salsabands o.a. Trio Los Dos. Haar muziek keuze wordt mede bepaald door haar Caribische roots maar ook kiest zij ervoor om zich op de verschillende muziekstijlen waar zij van houdt te richten. Dit concept slaat aan bij het publiek. Francisca is niet alleen een zangeres maar ook een performer die zichtbaar geniet van de interactie met de band en het publiek. Zij raakt je met haar stem en neemt met haar aanstekelijke enthousiasme het publiek mee.

De band bestaat uit een multiculti bezetting: 
- Bas: Peter Gheysen. Hij heeft met internationale artiesten zoals Sadao Watanabe, Manu Katche en Duduka Fonseka gespeeld. Hij is gespecialiseerd in Jazz, Afro-Cubaanse, Braziliaanse stijlen, Zouk, Kompas, Zoukous en Semba. Zijn funky bass drijft je de dansvloer op.
- Piano: de van oorsprong jazzpianist Arben Ramadani, is opgeleid door de Engesle jazz piano-cat John Taylor. Maar hij schuwt andere muziekstijlen niet. De invloed van Albanese folklore  maakt zijn stijl en composities uniek.
-Op Sax speelt Marc Bouter de sterren van de hemel, hij neemt je mee van diepe jazz klanken tot funky grooves  
- De Molukse drummer percussionist Daniel Luhulima wist al vrij jong dat hij conga speler en drummer wilde worden toen hij van Jonas Tahapary de basics van de Congadrum leerde. Als Daniel drumt spat de passie ervan af. Hij speelt al jaren samen met Peter en Arben die hij op het Rotterdamse conservatorium ontmoette. In 2016 heeft Daniel Francisca benaderd om een band op te richten. Francisca & Friends. Marc Bouter is de jongste aanwinst in de band.

Met Francisca & Friends komen muziekliefhebbers met verschillende voorkeuren zoals Nina Simone, Astrud Gilberto, Buena vista Social Club, Bob Marley, Stevie Wonder, Rose Royce, Amy Winehouse en Ben Lóncle Soul aan hun trekken en zijn ze verzekerd van een spetterende avond.

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links

Aanmelden Nieuwsbrief